A weboldal cookie-kat használ, amik abban segítenek, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.  Elfogadom
Termékek Menü

Bemutatkozás

Üdvözöllek a Csodák Birodalmában!

A csoda és a csodavárás évszázadok óta kultúránk és népi hagyományaink elválaszthatatlan része. A csoda olyan esemény, amelyet kevésbé tartunk valószínűnek tapasztalataink és ismereteink fényében, így leginkább természetfeletti erők munkájának eredményeként gondolunk rá.

Csodák szerepelnek szájhagyományainkban és irodalmi alkotásokban is, megmagyarázhatatlan gyógyulások, átalakulások, különleges kalandok és hőstettek formájában. És ránk, mindennapi emberekre is jellemző, hogy titkon várunk, számítunk arra, hogy hétköznapi életünk során csodák történjenek velünk.

Nyelvünk is szorosan összekapcsolódott a csodával: csodavárás, csodatétel, csodaszarvas, csodakő, csodafű, csodaszer… Egyetértek Müller Péter szavaival, a csoda valóban szorosan összefügg a szeretettel, már a szó is telve van valamilyen pozitív töltettel, valamiféle megmagyarázhatatlan jóval, ami csakis a szeretettel lehet összefüggésben, benne rejlik a teremtés ereje.

“Minden csoda alapja a szeretet.” (Müller Péter)

Ez a teremtő erő hívta életre a Csodaszappant is.

Gyermekkorom óta imádok kézműveskedni, kreatív dolgokat létrehozni. Tizenévesen már foltvarrásos technikával terítők és takarók születtek a kezeim között, és az alkotás azóta is mindig valahogy az életem szerves része volt. Batikoltam, majd fotóztam mindig igyekeztem a teremtő erőimnek szabad utat adni.

Amikor szüleimtől különköltöztem, az otthonalapítás mellett figyelmem a konyha és a kert felé terelődött. Sok időt töltöttem vidéken élő barátnőimmel, akik életük apró bölcsességeit osztották meg velem – és viszont -, így rengeteget inspirációt kaptunk egymástól.

Egyik ilyen alkalom volt, mikor barátnőm egy szappankészítő tanfolyam belépőjével lepett meg. Lázas izgalommal készültünk a nagy napra, amikor is komoly védőfelszerelésünkben nekiláttunk életünk első szappanjának öntéséhez. Grammonként mértük az olajakat és szorgalmasan számoltuk az illóolaj minden cseppjét, hogy a tökéletes szappan létrejöjjön. 

Kiöntöttük és vártunk.

 

Hetek teltek el, mire a szappanok végső formájukat elnyerve megértek.
Boldogan fogtuk kezünkbe a saját kis szappangyermekeinket és azt tervezgettük kinek melyiket adjuk majd ajándékba, és melyiket tartjuk meg magunknak. A szappanok gyorsan gazdájukra leltek, és azon nyomban önálló életre keltek.

És ekkor történt a Csoda.

A csipetnyi szeretet, mely mindegyik szappanban ott lapult, tovább akart élni. Újabb szappanok formájában kívánt testet ölteni. Minden annyira természetesen történt. Megszületett a csodás név, a klasszikus forma, az egyedi arculat, a piros üstjében csodafüveket kavargató jóságos boszorkány képe. Az összetevőkön sem kellett sokat töprengeni, jött magától.

Helyet kértek a dédanyáink által évszázadok óta használt tradicionális gyógynövények, melyek mára már kertünkbe is beköltöztek. A kecsketej és a méz pedig elválaszthatatlan kísérői lettek szappanjaimnak.

Most így visszagondolva akkor valóban csoda történt. Valaki vagy valami fogta a kezem, vezetett és megmutatta az utat, amely számomra ki van jelölve: belőlem és általam megszületett a Csodaszappan.

Lépj hát be Te is a Csodák birodalmába, és ismerkedj meg a természet ihletésével készülő, és egy csipetnyi csodával fűszerezett natúr szappanjaimmal!

Kaltenecker Andrea