A weboldal cookie-kat használ, amik abban segítenek, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.  Elfogadom
Termékek Menü

Ismerd meg Te is Őket! 1. rész: Mézédes Méhészet

Ismerd meg Te is Őket! 1. rész: Mézédes Méhészet

Úgy döntöttem, feldobom a nyári időszakot!

Akciós termékek is lesznek (illetve most is vannak), de ennél most még jobb ötlettel rukkolok elő...

Sokan böngészitek a "Náluk megtalálod" és a "Partnereim" oldalakat - egytől egyig remek emberek és nagyszerű szolgáltatók -, így arra jutottam, hogy 10 részes, hetente megjelenő, interjúsorozatot készítek, hogy Ti is megismerhessétek, kikkel működik együtt a Csodaszappan. Lesznek kulisszatitkok, pletyik és érdekességek...egyszóval érdemes lesz a Csodaszappannal tartanotok   smiley.

Az interjú Kavaleczné Trepka Ágival (Mézédes Méhészet, Bénye) készült, fogadjátok szeretettel!

 
Csodaszappan: Mióta foglalkozol/foglalkoztok méhészkedéssel? 
K.T.Á: Édesapám 20 éve méhészkedik, tőle kaptunk kedvet és sok szakmai tanácsot. 4 éve, amikor komolyabbra fordult az érdeklődés, a férjem (Kavalecz András) elvégezte a tanfolyamot és már főállásban a méhészkedik, emellett pedig ő a környék méhegészségügyi felelőse is. 
 
Csodaszappan: Hány méhcsaláddal dolgoztok, merre találhatók a méhlegelők? 
K.T.Á: Jelenleg 75 méhcsaládunk van, amelyeket Bényén és Bénye külterületén tartunk, vándorolni szerencsére nem kell, mert minden megtalálható itt helyben (repce, akác, selyemfű, vegyesvirágok, napraforgó, hárs, stb…)
 
Csodaszappan: Milyen jellegű mézeket készítetek? Melyik a legkeresettebb terméketek? 
K.T.Á: Az első évben csak fajtamézeink voltak, de mára egyre szélesebb a kínálatunk: vannak krémmézeink és aszaltgyümölcsös-magvas mézeink. Készítünk citromfüves és mentás akácmézet is, ezekhez saját növényeket használunk, de a krémmézekhez is tiszta őrleményeket és csokoládét. Láttunk sajnos hasonló, de aromával készült termékeket: mi ilyesmit nem használunk, csak minőségi alapanyagokat. A méz témában való járatlanságot tükrözi, hogy akadt olyan vevőnk, aki meglátva a repcemézet (sűrű, fehér mint a zsír) kijelentette, hogy ez nem repce, nem folyós, ilyet még nem látott… hát felvilágosítottuk  smiley
Jelenleg ezeket kínáljuk: 
  • fajtamézek: repce, akác, vegyesvirág, selyemfű, hárs, gesztenye, napraforgó
  • krémmézek: csokoládés, fahéjas, gyömbéres, vaníliás, propoliszos
  • aszalt gyümölcsök- és magvak akácmézben: citrom, narancs, áfonya, cseresznye, fahéjas alma, körte, dió, mogyoró, szilva, barack.
Készítünk még mentás és citromfüves akácmézet, valamint propolisz oldatot is. Az idei évtől virágpor is szerepel a kínálatban.
Csodaszappan: Ha valaki kedvet kap, hogy Mézédes Mézet kóstoljon, hol keresse? 
K.T.Á: Jelenleg két budapesti piacon árulunk (gazdagréti és tétényi úti), illetve rendezvényeken is részt szoktunk venni. Facebookon minden kiderül rólunk, és innen rendelni is lehet, sőt, a környéken házhoz is szállítjuk a mézeket.  
 
Csodaszappan: Rántsuk le a leplet egyszer s mindenkorra a kristályosodó mézről! Hogyan lesz kristályos a méz? Baljós jel-e, ha kristályos?
K.T.Á: Nem, sőt…! A méz természetes folyamata a kristályosodás. A méz szőlőcukorból, gyümölcscukorból, vízből és a méhek által hozzáadott enzimekből áll. Minél magasabb a szőlőcukor-tartalom, annál hamarabb kristályosodik. 
Mivel az akácméz szőlőcukortartalma alacsony, akár évekig is folyékony maradhat, de pl. a repceméz vagy a napraforgóméz már egy-két héttel pergetés után is sűrű. Az a gyanús ha nem…
 
Csodaszappan: Évek óta ismerjük egymást, magától értetődő volt, hogy a mézes szappankollekciómba a ti virágmézeitek kerüljenek. Milyen kedvező hatása lehet a rendszeres mézfogyasztásnak? Milyen tapasztalatokról számolnak be rendszeres mézfogyasztóitok?
K.T.Á: A piacokon, sokat beszélgetünk a vásárlókkal, sőt kérjük is őket hogy a legközelebbi alkalommal mondják el a véleményüket (ízlett-e a méz, használt-e a propolisz stb…). Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen fordulnak a természetes anyagok és gyógymódok felé, és most nem csak a mézfogyasztásra gondolok, hanem a szintén méhek által készített propoliszra vagy a virágporra is. 
A méz rendszeres fogyasztása elősegíti a vérképződést, gyarapítja az immunrendszer vérképző sejtjeit. Belsőleg 1 - 3 evőkanál pótolja a cukrot, nyugtat. Külsőleg jó sebelzárást biztosít.
Megj,:  fotókon a Csodaszappan mézes szappanjai láthatók: mézes-kamillás és mézes-csipkebogyós 
 
 
 
A Mézédes Méhészet termékeit az alábbi elérhetőségeken rendelhetitek meg:
Telefonon: +36/70-5432-745, +36/30-5567-732
E-mailben: mezedesmeheszet@gmail.com
Személyes átvétel: Bénye, Harcvölgyi utca 28. 
 
Ha mindez nem lenne elég, még több tudnivaló a mézről:
- magas szénhidrát tartalmának köszönhetően a leghatékonyabb természetes energiaforrás
- 80 %-ban szőlő- és gyümölcscukorból áll. Ezek az egyszerű cukrok kímélik a májat és a hasnyálmirigyet, ezért jó döntés édesítésre répacukor helyett mézet használni
- rendkívül gyorsan, közvetlenül a bélből szívódik fel
- vértisztító hatása miatt fiatalítja, frissíti a szervezetet
- kiváló segítség nemcsak a fáradtság, de a különböző betegségek leküzdésében is
- a méz szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, amely az emberi szervezet működéséhez szükséges
- a vérben kimutatható 24 elem közül 22 megtalálható benne
- a sötétebb mézek, mint a fenyő vagy a pitypang, gazdagabbak ásványi elemekben, vasban, rézben és mangánban
- a száraz, sötét, hűvös helyen, zárt üvegben tárolt méz két évig is képes megőrizni vitamintartalmát
- magas B1, B2, B6, C vitamin, folsav