A weboldal cookie-kat használ, amik abban segítenek, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.  Elfogadom
Termékek Menü

Ismerd meg Te is Őt! 5. rész: Lasán Judit szertartásvezető

Ismerd meg Te is Őt! 5. rész: Lasán Judit szertartásvezető

A sorozat ötödik része különösen időszerű. Annak ellenére, hogy az idei esküvői szezonból lassan kifutunk (de persze még koránt sincs vége!), az ősz már a jövő évi esküvők szervezése jegyében telik!

Lasán Judit szertartásvezetővel beszélgetek, aki a SIPITO Pihenőpark üzletvezetőjeként már lázasan készül az október elsejei Esküvő Kiállításukra

 

Csodaszappan: Honnan jött az ötlet, és mióta foglalkozol szertartásvezetéssel? 
Kislány korom óta imádom az esküvőket, ezért amikor a közigazgatásban eltöltött éveim alatt adódott a lehetőség, hogy megszerezzem az anyakönyvvezetői képesítést, megragadtam az alkalmat. Így hétköznap, közgazdász végzettségemnek megfelelően, a számok világában - Adóügyi Osztályvezetőként - dolgoztam, hétvégén pedig, a hivatali ruhát ünneplőre cserélve, anyakönyvvezetőként, közel 10 éven át.
Több száz esküvőt tartottam a pályafutásom alatt, a munkám legszebb és legélvezetesebb részeként tekintettem erre a feladatra. Elhagyva a közigazgatást, már nem dolgozom anyakönyvvezetőként sem. Azonban szertartásvezetőként tovább folytatom ezt csodálatos hivatást. És abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a SIPITO Pihenőpark üzletvezetőjeként ma már a hétköznapjaim is az esküvőkről szólnak! 
Csodaszappan: Mi a feladata tulajdonképpen a szertartásvezetőnek? 
Úgy vélem, amikor egy pár úgy határoz, hogy összeköti az életét, titokban arra vágyik, hogy az esküvő életének egyik legszebb napja legyen; Emellett hiszem, hogy ez legalább olyan fontos és megható esemény a szülők, testvérek és barátok számára is. 
Szertartásvezetőként célom, hogy ezeket a perceket romantikussá és igazán szívhez szólóvá tegyem, hogy az esküvő felejthetetlen legyen az ifjú pár és szerettei számára is. 
Anyakönyvvezetőként a jogszabályi kötöttségek miatt csak meghatározott időben és helyszínen volt alkalmam esküvőt tartani. S bár büszkén állítom, hogy mindig a maximumot nyújtottam, igyekeztem a tudásom legjavát adni, és mindent megtenni azért, hogy a pár és a vendégeik is örömmel emlékezzenek a szertartásra, sajnos gyakran korlátokba ütköztem.
Sok olyan tényezője van egy esküvőnek, amelyre egy hivatalban nincs lehetőség. A szertartás különlegességét nem csupán az egyedi, személyre szabott beszéd adja meg, bár vitathatatlan, hogy ez az egyik legfontosabb tényező. Sok lehetőség van arra, hogy a ceremóniát izgalmasabbá tegyünk, hogy az IGEN kimondásán túl nyújtson valami pluszt, valami emlékezeteset... Legyen az egy különleges helyszín, egy szokatlan időpont, akár vasárnap vagy ünnepnap.
Szimbolizálni például a házasságkötést, az összetartozást, sok-sok lehetőség van, amelynek csak a képzelet szab határt. Ami a hivatalban a gyertya-ceremónia, az a szabadban a homok-, ill. lakatceremónia, de egy tóparti esküvő esetén, amikor két kis aranyhalat együtt engedett útjára az ifjú pár, az azt hiszem, minden vendég számára emlékezetes marad...
Csodaszappan: Érzelmes, szívhez szóló, megható, csodálatos, gyönyörű: így jellemzik a munkádat az ügyfeleid. Miért szeretnek ennyire? Mi a titkod? 
A titkom az, hogy imádom a munkámat! Szerencsésnek tartom magam, hogy részese lehetek annak a meghitt eseménynek, amikor két szerelmes a családja és a barátai előtt kinyilvánítják összetartozásukat. Hogy átélhetem ezeket a meghitt pillanatokat, láthatom a boldogságot és az örömöt az arcokon..  Hiszen számomra minden esküvő igazi ajándék!
Éppen ezért, szívvel-lélekkel végzem a feladatomat. Igyekszem személyesen találkozni a párokkal, szeretem őket megismerni, beszélgetni velük! Kérem, hogy meséljenek magukról, a megismerkedésükről, az első randevúkról, közös életük fontosabb állomásairól. Ezen információknak és benyomásoknak a birtokában már minden bizonnyal olyan szertartást tudok tartani, ami róluk és hozzájuk szól.
Mindig különös gonddal készülök a Nagy Napra, már ébredés után nézem az időjárást, küldök a menyasszonynak bátorító üzenetet: „Ne aggódj, nyoma sincs a jósolt esőnek!” Lázasan kutatok a gardróbomban, keresve a megfelelő ruhát, minden gondolatom az esküvő körül forog. A férjemtől gyakran megkapom, hogy már a reggeli közben be vagyok zsongva és meg sem hallom, amit mond.. 
Csodaszappan: Melyik volt a legkülönlegesebb szertartásod, illetve hol volt a legextrémebb esküvői helyszíned? 
A legkülönlegesebb szertartást Olaszországban tartottam, egy gyönyörű mediterrán villa teraszán. Mögöttem a tenger, előttem pedig a szeretteim, ugyanis ekkor húgom volt a menyasszony. Hatalmas élmény volt a szeretteimhez szólni, bevallom, én is meghatódtam! Volt, hogy szünetet kellett tartanunk, amíg összeszedtem magam. Erre az esküvőre örömmel a szívében emlékszik az egész családom.
De mondták már ki előttem az IGEN-t a biatorbágyi völgyhíd (Viadukt) tetején, ingatag kilátótoronyban, erdő közepén. Száguldó motorcsónakon! Az éjszakai szertartást is nagyon élveztem a romantikus lampionok fényében. 
Mindig igyekszem az esküvő színeihez igazodva kiválasztani a ruhám, a dekoráció, a koszorúslányok színéhez öltözni, és amikor egy „gengszter esküvőn” vettem részt, még jelmezbe is bújtam! Sasson hullámmal, tollas fejdísszel szertartást vezetni, az igazán extrémnek mondható..
Csodaszappan: Évente közel 50 szertartást vezetsz, jól ismered az aktuális trendeket. Mivel a Csodaszappan esküvői köszönetajándékokat is készít, nem mehetek el a kérdés mellett, hogy mik a „divatos” vendégajándékok napjainkban? 
Mióta esküvőszervezéssel is foglalkozom, még inkább belelátok a dekorációs lehetőségekbe. Ennek pedig fontos eleme a köszönőajándék. 
Néhány évvel ezelőtt a vendégek olyan ajándékot kaptak, amit az esküvő helyszínen elfogyaszthattak - egy finom bonbont, cukrozott mandulát, mentolos cukorkát, stb. Aztán jöttek a maradandó, lakást díszítő ajándékok, mint a hűtőmágnes, a pozsgások, gravírozott poharak. Változnak a trendek! 
Manapság a párok szeretik olyan ajándékkal meglepni a szeretteiket, amit magukkal vihetnek emlékül, de akár kipróbálhatnak, használhatnak is. Éppen ezért, úgy gondolom, hogy egy kézzel készített, egyedi szappan remek köszönő ajándék lehet! Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy gyakran látom az esküvői vacsora asztalon a bájos Csodaszappanokat! 
Amellett, hogy a pici szappanok szemet gyönyörködtetőek és csodás illatuk van, mindig tökéletesen illeszkednek a dekoráció színeihez és stílusához. Az is ötletes, hogy a csomagolás egy névre szóló kis kártyát tartalmaz, amely egyben ültető kártya is. 
Csodaszappan: Évek óta ismerjük egymást, hiszen az esküvő kiállítások mellett Te rendszeres Csodaszappan használó is vagy. Melyik a kedvenc szappanod, és miért? 
Igen, valóban régóta ismerjük egymást, és boldog vagyok, hogy Rád találtam! Rád, aki elkészíted ezeket a kis csodákat! Abban a kedves kis műhelyben, ahová öröm belépni, mert minden alkalommal magával ragad az alkotás, a természetesség, a gyógyítás varázsa!
Szépségápolás a természet kincseivel – ez Andi mottója! Jómagam is a natúr termékekre esküszöm, és imádom a gyógynövényeket, az illóolajokat! Levendula és kamilla, csipkebogyó, citromfű, fahéj, szegfűszeg és méz, no meg a kecsketej – ezeket keresem a kozmetikumokban, és mindezt megtalálom a te termékeidben! 
Nehéz egyetlen kedvencet kiemelnem. Talán mégis, ha egyet kellene választanom, az a téli csodaszappan lenne, amely mámorító illatával és kiváló radírozó hatásával mindig levesz a lábamról! 
 
Judit elérhetőségei:
Honlap: http://eskuvo-szertartas.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/lasanjudit/
Telefon: 06-20-7710-402
És ha e-mailt írnál: judit.lasan@gmail.com
 
A sorozat korábbi részeit az alábbi linkeken találod:
1. rész: Mézédes Méhészet
2. rész: Pillangó Könyvesbolt
3. rész: Falusi Legenda vendégház