A weboldal cookie-kat használ, amik abban segítenek, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.  Elfogadom
Termékek Menü

Ismerd meg Te is Őt! 4. rész: Romanov Anni fotóművész

Ismerd meg Te is Őt! 4. rész: Romanov Anni fotóművész

Az augusztus Romanov Vivien Annival készült beszélgetéssel zárul, de még korántsem tartunk a sorozat végén!

Az ANNI Photo megálmodója fiatal, lendületes és rendkívül tehetséges, s hogy ez mennyire igaz, megtudhatjátok a soron következő riportból...

Csodaszappan: Mikor csapott meg a fényképezés szele, hogy képzavarral kezdjük a beszélgetést? 
R.V.A.: 16 évesen egy internetes játékon nyertem egy kompakt Olympus fényképezőgépet, és azonnal beleszerettem a műfajba, de komoly lökést a nővéremtől kaptam, hiszen ő ajándékozott meg az első dslr fényképezőgépemmel. Onnan nem volt megállás. A belém fektetett bizalom a családom és barátaim részéről mindig motivált, hogy olyan szintre fejlődjek, amivel már örömöt tudok okozni másoknak a munkáimmal. 
Csodaszappan: A közösségi oldaladat böngészve úgy tűnik, hétről-hétre újabb  eljegyzést és esküvőt örökítesz meg. Az idei esküvői szezonból lassan kifutunk,  így van miből összegezni… mik voltak az idei trendek? 
R.V.A.:  Szerencsére kitolódott a szezon, még október végéig be vagyok táblázva, ezzel el is mondhatom, hogy az egyik trend az évszak-választásban nyilvánul meg. Az elviselhetetlen meleg ellen védekezve sok pár dönt őszi, sőt téli esküvő mellett. Idén például már februárban elkezdődött számomra a szezon. Ami az általános trendet illeti, még ebben az évben is a vintage stílus hódít:  a párok szeretik viszontlátni a képeken az ódon, elegánsan kopottas hangulatot, de ugyanúgy igaz ez a helyszínekre, dekorra, ruhára. Csipke és romantika minden mennyiségben  smiley
Csodaszappan: Nem titok, hogy te fotózod a Csodaszappan termékeit. A magas minőségű munka és a kölcsönös szimpátia mellett nagyon szeretem a képeid hangulatát. Mi kell ahhoz, hogy az adott feladatra hangolódj?
R.V.A.: Nagyon fontosnak tartom a személyes kontaktust, amikor csak lehetőség adódik rá. Esküvők esetében minimum egy, de esetenként három találkozó is megelőzheti a Nagy napot, pontosan azért, hogy tudjam, kikkel fogok dolgozni. Ilyenkor mindenre kiterjesztem  a kis radaromat. Próbálom a legtöbbet kideríteni a megrendelőmről, legyen szó stílusáról, igényeiről, elvárásairól. Aztán persze ott a közösségi háló. Egy adatlapon, üzenő falon eltöltött negyed óra alatt rengeteg dologra tudok következtetni. Amikor nincs mód előzetesen informálódni, akkor a helyszínen, fotózás közben puhatolózom, de ehhez elengedhetetlen, hogy közvetlenül viselkedjem -  ez talán a védjegyem. 
Csodaszappan:  Mi volt az eddigi legkülönlegesebb/legemlékezetesebb fotózásod? (extrém helyszín,  fura körülmények stb. )
R.V.A.: Már utólag vicces, de akkor eléggé félelmetes élményemet szoktam mesélni. Egy rejtélyes férfi megrendelő testépítő képeket szeretett volna, az általa választott helyszínen, amiről semmit nem tudtam. Sminkes barátnőmmel egy belvárosi bérház félelmetes pincéjében találtuk magunkat, nehéz zárt vasajtók és villódzó neonfények között. Hátborzongató volt, remegő kézzel dolgoztunk, a telefonokon nem volt térerő, de persze ártalmatlan véget ért a sztori.  
 
Csodaszappan: Honnan merítesz új ötletet, honnan inspirálódsz?
Mi volt a három legkedvesebb munkád az utóbbi időben? Hogyan születtek? 
R.V.A.: Az ötletek szinte mindig azonnal jönnek, a megrendelés hallatán rögtön beindul a fantáziám, de sok külföldi fotós munkásságát is követem, mert nagyon inspirálóak. 
Gabi és Bazsi jegyesfotózását igazán különlegesre álmodtam meg, először dolgoztam ilyen gyér, lemenő napfényben. Kihívás volt, de előre megterveztem a világítást, ők pedig nagyon türelmesen, rugalmasan segítették a közös munkát  smiley
Era kérésére szexi vizes fotókat készítettünk, amihez adott volt városkánk tófürdője, de munka közben végig a vízben voltam én is és asszisztens barátnőm is derékig bemerülve derített. 
Dalma & Geri kutyás sorozata nagy kedvencem maradt. Nagyon féltem a témától, de könnyebb volt, mint álmodtam volna, ugyanis ezek a kutyusok idomított, fegyelmezett állatok, kérésre és jutalomfalatra oda ültek, ahová kértem, jelszóra a kamerába néztek. A munka hihetetlenül szórakoztató volt, a kutyák pedig imádni valóak  smiley
 
Csodaszappan: A naptárad tele esküvőkkel, jegyes- és babafotózásokkal. Merre szeretnél fejlődni? Mit lehet tudni jövőbeli terveidről?
R.V.A.: Nagyon sok munka vár még rám! A tanulás, gyakorlás, fejlesztés a legfontosabb, amikor csak tehetem, „dolgozom” valamin. Ami viszont a legfontosabb most: az új arculat, brand és szolgáltatáskör kiépítése, amit reményeim szerint hamarosan bemutathatok majd :)
 
Még több fotó és egy kiváló blog, ahol további fényképeket és izgalmas írásokat találsz egyenesen Annitól:
És ha e-mailt írnál: heyannn@gmail.com
 
A sorozat korábbi részeit az alábbi linkeken találod: